W słoneczną środę, 16 października 2024 r. uczniowie klasy 2c wraz z opiekunkami pojechali na całodniową wycieczkę do Deli Parku. Okazało się, że jest to doskonałe miejsce na wypoczynek i zabawę. Na powierzchni 65 000 m2 zgromadzono wiele wspaniałych atrakcji, takich jak: prehistoryczne zwierzęta, gigantyczne owady, interaktywne place zabaw, Park Miniatur, Mini Zoo, Mini Park Linowy, plac zabaw Krokodyl, kreatywna piaskownica oraz pierwsza w Polsce Podniebna Eko-Wioska! Jednym z głównych powodów wyjazdu był corocznie organizowany w tym miejscu Festiwal Dyni, a w jego ramach dyniowe warsztaty kulinarne. Podczas fantastycznego spotkania w kuchni z Panem Szymonem dzieci poznały mnogość gatunków i odmian, właściwości odżywcze i różnorodne zastosowanie kulinarne tych wspaniałych darów jesieni. Była mowa również o uprawie i walorach estetycznych gatunków ozdobnych. Zwieńczeniem spotkania był wspólny wypiek bułeczek ze specjalnego ciasta dyniowego. Pachnące i pyszne!
Pośród wspaniałego parkowego starodrzewu udało się zorganizować krótką lekcję przyrody- powtórzenie warstwowej budowy lasu. Wszyscy przytulali się do pięknych drzew, życząc im spokojnego, zimowego snu. Był to dla dzieci radosny i kreatywny wspólnie spędzony czas przy akompaniamencie pięknej aury i jesiennych barw.